Saturday, May 29, 2010

Tenke sjæl og mene,måtte stå for det du sa

I det siste har det vært flere saker i media om ansatte i helseforetakene som varsler om problemer, hvor ledelsen svarer ganske arrogant tilbake på ulike vis. Jeg har tidligere skrevet om de ansatte ved Kristiansund sykehus, som varslet om manglende tilstedeværelse og interesse. De er i en spesiell situasjon siden føde- og akuttavdeling er vedtatt flyttet til Molde, men prosessen er satt på vent av Helseministeren. Allikevel jobbes det med videre planene om flytting, men uten at det de ansatte informeres om hva som vil skje med deres stillinger. Denne uka kom det endelig frem at det nå skal utredes (alt må visst utredes av et byråkrati i Helseforetakene) om Kristiansund skal få stedlig ledelse.

Enda mer alvorlig er er det når de ansatte ved St. Olav varsler om for liten kapasitet og problemer i de nye lokalene, og ledelsen svarer med at de ansatte må endre holdningene sine.

Senest i dag er det en nyhet om at fagfolk som har sittet i et utvalg for akuttberedskap føler seg misbrukte. Helse Nord lytter ikke til uttalelsene fra utvalget og har i ettertid innført nye begrep og endret argumentasjon. Hva skal man da med faglige utvalg, om man bare stryker det som ikke passer inn i ledelsens planer? Skal ikke slike utvalg påvirke planene?

Dette er bare noen eksempler. Det er mange slike lignende saker i helseforetakene.

Skal ikke ledelsen i foretakene ta konsekvensen av sine egne beslutninger? Dette får meg til å tenke på Trond-Viggos gamle slager "Tenke sjæl". Måtte stå for det du sa...



Tenke sjæl og mene,måtte stå for det du sa
Ikke vri deg unna,ikke være likeglad
Ikke late som du ikke mente det du sa
Ikke si som andre
Du må tenke sjæ
l

No comments:

Post a Comment