Friday, June 4, 2010

Rollebyttet

Nils og Ola er begge kriminelle, men Ola har tatt ett oppgjør med seg selv. Han vil ut av det lovløse livet. Nils derimot liker raske penger. Innbrudd og ran er hans spesialitet. Ingenting for stort eller for lite. Penger er penger, samme hvor de kommer fra.

En dag mens Ola er på vei til et jobbsøkerkurs passerer han et ferskt åsted etter Nils. Nils er en luring, han har ikke med seg mobiltelefon. Han kan noen programmeringstriks, så han har installert en applikasjon på iPhonen som sender SMSer til noen utvalgte "kollegaer" med jevne mellomrom. Mobilen ligger hjemme. En av kompisene hans har avtalt å gi ham alibi om det skulle bli noen spørsmål, dersom noen mener å ha observert ham på åstedet.

Politiet starter etterforskning. De har ingen spor, men ber om trafikkdata fra basestasjonene i nærheten av åstedet. De finner at Olas mobil var like i nærheten av åstedet da Nils begikk en kriminell handling. Politiet oppsøker Ola, bringer ham inn til avhør. Ola har ikke alibi. Ingen som kan si at han ikke begikk den kriminelle handlingen.

Hva blir neste steg i etterforskningen? ikke godt å si, men Ola ligger tynt an. Det foreligger elektroniske bevis for at han var på åstedet. Han er kriminell.

@Vampus forklarer dette i bloggposten sin Dropper skjellig grunn til mistanke

No comments:

Post a Comment